Опубліковано: 27.04.2018
Автор статті:Anatoliy Zymnin
Anatoliy Zymnin
27.04.2018

Понад 100 мігрантів із сходу взяли участь у великодніх сніданках в Варшаві співорганізованих Групою «EWL»

«Ми раді, що не залишилися покинуті на Великдень», – говорили мігранти зі сходу, які працюють в Польщі, але з різних причин Свято Воскресіння Господнього зустрічали далеко від рідних і близьких. Понад 100 людей з кількох країн зібралися при великодньому столі в польській столиці. На Великдень за юліанським календарем у Варшаві відбулися два урочисті великодні сніданки для іноземців, співорганізовані Фондом підтримки мігрантів на ринку праці «EWL».

Перша зустріч  в рамках акції «Великодній сніданок» відбулася після нічної літургії в православній церкві св. Марії Магдалини у Варшаві. У ній взяли участь майже 70 осіб з різних країн, зокрема з України, Білорусі, Грузії та Ефіопії. Головними організаторами цього сніданку виступила Парафія св. Марії Магдалини та Центр православної культури.

Наступний пасхальний сніданок відбувся після урочистої літургії в греко-католицькій церкві на вулиці Мьодовій у Варшаві. За спільним великоднім столом тут зустрілися близько 50 іноземців, переважно з України. Організатором цієї події виступила Греко-католицька Парафія Успіння Пресвятої Діви Марії.

«Від імені посла України в Польщі Андрія Дещиці я хочу побажати Вам миру з нагоди найвеличнішого Свята всіх християн – Воскресіння Господнього», – заявив під час сніданку радник Посольства України в Варшаві Микола Ярмолюк.

«На Великдень ніхто не повинен залишатися наодинці, – підкреслив Анджей Коркус, президент Групи «EWL» – співорганізатора акції. – Ми піклуємося про мігрантів зі Сходу не лише запевняючи їм гідні умови праці та життя в Польщі, але також розуміючи їхні потреби. Ми намагаємося зробити все, що в наших силах, аби вони почувалися як вдома, особливо в святкові дні».

«Ми дуже раді, що такі заходи організовуються для нас, ми раді, що ми не залишилися покинуті», – говорила Алла з Луцька, яка працює у Варшаві.

«Чудова подія. Я працюю в Польщі протягом декількох років, але вперше відвідав такий сніданок. Я думаю, що це дуже добра ідея, хотілося, аби таких подій було якомога більше», – поділився враженнями Микола з Одеси.

Акція «Великодній сніданок» була співорганізована Фондом підтримки мігрантів на ринку праці «EWL» та співфінансована Групою «EWL». Фірма, яка є одним з лідерів у галузі працевлаштування, протягом двох років уже співорганізовувала урочисті святі вечері для мігрантів під час Різдва. Група «EWL» також анонсувала чергові заходи, які мають на меті піклування про іноземців, які працюють у Польщі.

 

Популярні новини