Опубліковано: 06.04.2018
Автор статті:Anatoliy Zymnin
Anatoliy Zymnin
06.04.2018

Фонд EWL організовує Великодній сніданок для мігрантів з України в варшавській церкві на вул. Медовій

Греко-католицька парафія Успіння Діви Марії в Варшаві та Фонд підтримки мігрантів на ринку праці «EWL» організовують 8 квітня урочистий великодній сніданок для українських мігрантів – прихожан церкви, які з різних причин зустрінуть найважливіше свято літургічного року – День Воскресіння Господнього далеко від родини та близьких.

Великдень – це свято насамперед родинне, під час якого за пасхальним столом збирається вся сім’я, аби святкувати Воскресіннє Христа. Але не кожний має можливість розділити великодні паски зі своїми близькими. Зі зростанням масштабів міграції з країн Східної Європи до Польщі, наростає проблема розлуки з сім’єю та рідними.

Щоби протидіяти цьому явищу, організатори вирішили приготувати Великодній сніданок для 50 осіб, який відбудеться в Святу Неділю за юліанським календарем – 8 квітня о 12:45 у конференц-залі церкви Успіння Діви Марії (вул. Медова 16) у Варшаві.

Акція «Великодній сніданок» організована Церквою Успіння Діви Марії в Варшаві та Фондом підтримки мігрантів на ринку праці «EWL».

На Великдень ніхто не повинен залишатися наодинці, – говорить Анджей Коркус, президент Групи «EWL». – Ми піклуємося про мігрантів зі Сходу не лише запевняючи їм гідні умови праці та життя в Польщі, але також розуміючи їхні потреби. Ми намагаємося зробити все, що в нашіх силах, аби вони почувалися як вдома, особливо в святкові дні.

Греко-католицька парафія Успіння Діви Марії отців Василіан у Варшаві крім релігійної діяльності і пастирської опіки вже багато років бере участь у соціальних та культурних заходах, спрямованих до мігрантів, в першу чергу з України. В церкві проводяться концерти та зустрічі, у тому числі з польсько-українською спільнотою.

Популярні новини